Wat hebben Sluis 0 en het Willemsplein te maken met de bevrijding van de stad. Vanaf vrijdag is daar meer over te horen en te zien., dankzij een nieuwe digitale wandeling.
Volg het spoor van de bevrijders van 's-`Hertogenbosch en bekijk ter plaatse wat er zich afspeelde in oktober 1944. Dat kan met behulp van de Erfgoed App van 's-Hertogenbosch.
DTV Den Bosch heeft aandacht besteed aan de Bevrijdingswandeling van Stichting De Bossche Tijdmachine. DTV sprak hierover met de heer Peter Muller, secretaris van de stichting.
Volg het spoor van de bevrijders van 's-Hertogenbosch. De wandeling neemt je mee naar plekken die een belangrijke rol speelden bij de bevrijding van 's-Hertogenbosch in 1944.
Met een stoet van historische oorlogsvoertuigen staat de Bossche binnenstad vandaag in het teken van de bevrijding van Den Bosch. Hoe ging de strijd er 75 jaar geleden aan toe?
De Bossche Tijdmachine heeft een nieuwe digitale stadswandeling toegevoegd: Dagelijks leven in WOII. De route, voorzien van foto's en bewegend beeldmateriaal, en is een aanvulling op de bestaande route, Bevrijding 1944.
De twee bruggen rondom het Wilhelminaplein speelden een cruciale rol bij de bevrijding van de stad. Maar daar ging wel wat fout!
U vindt hier een overzicht van nieuwsberichten over de wandelingen van De Bossche Tijdmachine.
Met enige regelmaat wordt een nieuwe route gepresenteerd.
Momenteel zijn we in voorbereiding voor GPS-wandelingen voor Oeteldonk, de vroegere molens in 's-Hertogenbosch en een bevrijdingsfietsroute vanuit Geffen naar het centrum van de stad.
"Dat smaakt naar meer. Ik hoop dat de Bossche tijdmachine snel aan de slag kan met de uitwerking van het beleg van ’s-Hertogenbosch. Ik zie er al naar uit; alle belangrijke plaatsen uit 1629 bezoeken en een leuk filmpje zien met informatie over die plaats. Gewoon jammer dat ze toen nog geen film konden draaien."